2010-01-27 19:46:33

» 27e


Vi var alla väldigt glada över att äntligen vara klara med yrkesporträttet...


Våran kära klassföreståndare Theresia kunde inte åka från Övik i snöstormen så på hennes lektion fick vi ha Christina istället. Vi fick turas om att vara kunder och tvätta och styla varandras hår vilket var superkul (speciellet eftersom jag (My) hade så sjukt fult och smutsigt hår)





Silverschampoo it is!






Så, där fick ni se lite av vår dag helt enkelt!

//My


2010-01-21 12:27:11

» folieslingor

dagens lektion började med ett läxförhör på blondering, och blondering med slinghätta. Det gick riktigt bra för allihopa (:
sedan övade vi att lägga folie slingor, fast istället för blekmedel så använde vi balsam.







2010-01-20 16:37:22

» FRÅGA

Jag gick in och kollade på klassbloggen och såg att vi just fått en fråga. Väldigt passande eftersom det var en fråga som jag själv hade innan jag började frisör.
är frisör lika högskoleförberedande som typ samhällslinjen ?
kan man söka in på högskola efter några år utan att läsa upp vissa ämnen ?
Tyvär så är inte frisör lika högskoleförberedande :( I samhälls läser man nästan enbart teoretiska ämnen och genom det hinner man med fler kurser som behövs för vissa högskoleprogram. Men det är även så att i de flesta högskoleutbildningar behöver man inte så många ämnen för att ha behörighet att söka. Vi har vissa i klassen som funderar på att fortsätta studera efter gymnasiet. Så om man vill gå frisör men ändå plugga vidare sen så fungerar det perfekt. Vi har 300 timmar till individuella val där vi får bestämma precis vad vi vill läsa. Så där kan man oftast läsa de ämnen som behövs för högskolan(beroende på vad du vill studera till). Men prata gärna med din studie och yrkesvägledare, dom kan oftast hjälpa en att förstå lite bättre.

/ Johanna O

2010-01-20 11:09:19

» Bilder från öppet hus

Hallå! Nu sitter vi här på engelskan och vissa har muntlig redovisning. Det var riktigt roligt igår på öppet hus, mycket skratt. Det var lite mindre folk än väntat men de flesta kanske redan bestämt vad man ska gå. Missade ni öppet hus igår och har frågor om frisörprogrammet är det bara ni frågar på. Här får ni lite bilder i alla fall :)







/ Johanna O

2010-01-19 14:57:48

» ÖPPET HUS 19.00 PÅ DRAGONSKOLAN!

Hörreni!!!! kom till dragonskolan ikväll och kika då vi gör uppsättningar, vi har nämligen öppet hus ikväll och det skulle vara grymt om ni som är sugna på att gå frisör kommer och kollar på det vi håller på med. Då kan ni även passa på att ställa massa frågor osv!

2010-01-15 08:21:46

» slinghätta/ökande längder.

Hallihallå! Igår lärde vi oss att göra slingor med slinghätta, vi drog ett x antal slingor på våra dockor för att vi  sedan ska bleka på riktigt nästa vecka. Vi lärde oss även hur man använde sig av olika tekniker då man klipper ökande längder (uppklippt) vilket var urkul!



/moa 

2010-01-11 13:48:15

» första skoldagen!

idag var det första dagen av vårterminen 2010!
inga hantverkslektioner idag, men framöver kommer vi att uppdatera om vad vi gör på dagarna!

Här kommer svar på en fråga!

Evelina Bergquist
om god jul & gott nytt år!:
Jag har en fråga, Har ni bara frisör lektioner, lär ni er något annat typ om smink eller så?

Våra hantverkslektioner är både klippning, permanent, arbetsmiljö och frisyrer samt uppsättningar. Men senare under gymnasiet kommer vi att få välja tillval, där man kan välja till exempel makeup.
   
 


xoxo Amanda ö

2010-01-04 00:53:57

» god jul & gott nytt år!

hellu!

hoppas att alla har haft en bra jul, och att år 2010 har börjat bra för er!

har rensat upp lite i bloggen, fixat kategorier för olika saker,
så nu har vi en kategori för permanent och en för uppsättningar (:



gick igenom min dator , och då hittade jag ett gäng bilder då vi övade att rulla permanent på varandra, och det var innan vi startade den här bloggen, så de bilderna har inte lagts ut, såå, jag tänkte ge er ett par nu (:




Amanda G


My


Evelina


Annie & Isa


Moa


Alexandra


Cassandra



hoppas att ni får ett fortsatt trevligt lov!


xoxo Amanda Ö