2010-05-26 14:30:29

» Rut m.fl

I lördags hade Theresia ordnat ett jobb åt oss och det var att styla Rut m.fls modeller som skulle vara på Kulturnatta. Kl 08.00 i lördags stod vi i salongen med varsin modell som vi fick styla hur vi ville. Vi sammarbetade även med Stylist med Spa som sminkade modellerna.






//malin & lisa

2010-05-26 14:20:44

» Städning

Nu börjar det närma sig skolavslutning och eftersom att vi skall flytta från S6 till S1 så måste allting plockas bort. Så de 2 sista veckorna lär nog handla om städning och bortplockning av dockor. Idag har vi försökt plocka ihop och sorterat alla dockor i stora säckar.





//lisa & malin

2010-05-24 14:59:50

» Nu är vi på G igen

Verkar som att hv09 har haft ett ganska långt uppehåll här på bloggen. De senaste veckorna har bloggen bortprioriterats lite men nu är vi igång igen. På de senaste lektionerna har vi fått att öva mellan permanent, läggning och uppsättningar. Här är lite av dagens resultat.








//Malin

2010-05-11 10:33:04

» HV1A's första kundpass

Vi har haft vårt första riktiga kundpass där vi tog med oss en bekant som vi fick klippa och styla! Sorry för den dåliga uppdateringen men vi har lite bilder som kompensation! :) Enjoy!!!









Hoppas ni inte är allt för arga på oss för den megadåliga uppdateringen - Johanna R & Jessica ;)

2010-05-07 16:29:18

» NÅGRA FRÅGOR

alltså.. hur funkar dockorna egentligen? nu när ni klippte håret så kort är väl dockan i princip obrukbar? eller byter man hår på den? måste ju kosta rejält med stålar.
- haha nej, man byter inte hår på den :) men våra lärare har tänkt till och planerat så att vi tillexempel inte börjar med att klippa ökade längder (uppklippt) på en ny docka som vi sedan ska klippa helform på... så man hinner klippa många olika klipptekniker innan dockan är flintis.

Hur många i eran klass kommer ursrungligen från Umeå?
- alla kommer från umeåtrakterna förutom två :)

Hur var det att börja i en klass där man inte känner någon? :)
- det var väldigt nervöst och självklart lite jobbigt också... men vi alla överlevde! man gruvar sig lite för mycket, det är inte så farligt :D sen blir det jätteroligt när man lärt känna varandra!

Hej :) jag har en fråga, har ni bara lektioner med dom i eran klass?
- alla "frisörlektioner" har vi med klassen, de andra lektionerna (matte, engelska, svenska, idrott osv) har vi tillsammans med tjejerna från stylist med spa.

Hur var första dagen på frisörlinjen??
- den var riktigt stel eftersom vi var så nervösa. men det var ändå roligt att träffa sina blivande klasskamrater, eftersom man knappt visste vem någon var sen tidigare

Är draggen lika "ytligt" som alla säger?
- skulle ljuga om vi sa att det inte var ytligt, men det är upp till var och en hur man vill se ut :) man behöver inte sminka sig eller så om man inte vill, men i vår klass är i princip alla intresserad av hår, smink och kläder. men som sagt, man bestämmer själv hur man vill se ut och det är ingen som ser ner på en ifall man kommer ofixad ibland :)

Trivs ni på skolan?
- ja, det gör vi :)

hej! jag undrar hur det är att gå i en klass med bara tjejer? blir det inte väldigt tjafsigt?
- vi har haft väldigt tur som hamnat i en jättebra klass, så det blir väldigt väldigt sällan tjafs :)

glöm inte bort att vi har DEN HÄR kategorin, där vi samlat alla våra svar på era frågor.

2010-05-02 22:32:47

» MITTEN

Imorgon(måndag) så är det öppning i "mitten" på dragonskolan. För er som inte vet så håller dragonskolan på att helrenovera och nu har dom hunnit klart själva centrum. Vi frisörer ska då stå där och styla de som vill och även sälja våra underbara produkter. Så kom gärna dit! Vem som helst får komma och det är ett perfekt tillfälle för de som ska börja till hösten att hälsa på :) Så alltså mellan 13-17 kommer vi i frisör ettan finnas där :)